Egyszercsak azt vettem észre, a sérvem tünetei eltűntek – júniusban ingyenes próbaedzés az E-Fit-ben

Írásaimból nyilván már kiderült, szeretek főzni, de még inkább enni. Negyven fölött azonban ezt már nem lehet büntetlenül. Fiatalabb koromban nem hittem azoknak, akik azzal rémisztgettek, hogy a korral a kilók is felszaladnak, de ma már saját bőrömön tapasztalom, sajnos, igazuk volz. Éppen ezért keresnem kellett magamnak valami mozgásformát. Bevallom, a sportok közül – egészen tíz évvel ezelőttig – a sakkot preferáltam, de rá kellett jönnöm, ha valóban eredményt szeretnék elérni, fel kell állnom a karosszékből.

Már csak azért is, mert a tíz évvel ezelőtt megállapított sérvem jelezte, neki mozgásra van szüksége. Eleinte a szokásos gyógytorna segített, de ennek ellenére évente egyszer mindig jelentkeztek a tünetek: derékfájás, zsibbadás, becsípődés, mozgásképtelenség. Már kezdtem elfogadni, ennek minden évben így kell lennie. Négy évvel ezelőtt azonban rátaláltam az E-Fit-re. Nem a betegségem miatt kezdtem el, hanem azért, mert a számomra megfelelő sport volt: rövid ideig tart, de hatékony. Majd egyszercsak azt vettem észre, a sérv okozta tünetek nem jelentkeznek.

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember
Ettől a hastól azért még messze vagyok

De mi is ez az E-Fit? Az E-Fit mindössze heti 2×20 percben segítséget nyújt mindazok számára, akik sportosabb, egészségesebb, tudatosabb életmódra törekszene. Az E-Fit nem csupán a sport és mozgás terén nyújt újabb lehetőséget, de a sérülések utáni rehabilitációra, valamint környezeti, munkahelyi hatások okozta rossz testtartás kezelésére is alkalmazható. Mindemellett a meggyengült gerinctartó és vázizmok preventív megerősítésére, illetve a már kialakult kóros állapot kezelésére lett kifejlesztve.

Látványos eredmény

A mostani személyi edzőm, Markov-Zámpory Nóra röviden összefoglalta, mit is jelent ez az edzésforma: “A tudatos testmozgás és sportolás közben az agy üzeneteit elektromos ingerületek továbbítják az izomzat motorikus vezérlőihez az idegpályákon keresztül. Az EMS technológia (Electrical Muscle Stimulation, azaz elektromos izomstimuláció) közvetlenül az izmokhoz juttat elektromos stimulációt, amelynek hatására az izmok ugyanúgy összehúzódnak és elernyednek, mint sportolás közben. Az EMS technológia már régóta létezik, több évtizedes kutató- és fejlesztő munkán alapul. Sok eltérő elektromos impulzust alkalmaznak a gyógyászatban, kozmetológiában és sport rekreációban. Ezek az ingeráramnak vagy galvánáramnak nevezett különböző hullámformák egy-egy célzott hatás kiváltására alkalmasak, és rendeltetésszerű használatuk során nemkívánatos mellékhatások nélkül segítik az izmok és kötőszövetek regenerálódását, fejlődését, a trombózis megelőzését. Az E-Fit Classic (EF-1280) és E-Fit Dual Trainer (EF-2080) készülékek egy speciális, 10 elektródapárral ellátott technikai ruházatból és egy feszültséget és frekvenciát szabályozó korszerű kezelőpultból állnak. A speciális elektródákat orvosi fizikoterápiás kezelések során is használják, a kényelmes, szellőző anyagból készült ruha pedig lehetővé teszi a szabadabb mozgást és tökéletesen a helyén, a megfelelő izomcsoporton tartja az elektródákat.”

Olvadnak le a kilók

Ez tehát a magyarázat arra, hogy a sérvem tünetei szinte teljesen megszűntek, arról nem is beszélve, hogy sokkal fitebbnek érzem magam, energikusabb vagyok, és kevésbé fáradékony. Persze az igazi alakformáláshoz, fogyáshoz diétára is szükség van. Erre mondom én, csodák nincsenek, ha a tökéletes nyári alakra vágyunk, a magunkét nekünk is mellé kell raknunk. Aki úgy érzi, szeretné kipróbálni a módszert, az most egy ingyenes próbaedzésen megteheti, Nóra június 1-től várja a jelentkezőket.

  • Bátran mondhatom, minimális diéta tartásával már az ötödik alkalom után látszik a változás – mondta Nóra. – Abban is tudok segíteni vendégeimnek, hogy milyen ételt válasszanak, tudok javasolni, ajánlani termékeket.

Az sem hátrány, hogy nem kell egyedül edzenünk, ha valaki szeretné, páros edzésre is van mód. Én például rendszeresen a barátnőmmel járok: egyszer én edzek, ő kardiózik, majd fordítva.

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember és álló emberek
A strandszezon előtt öröm, ha ezt tapasztaljuk a nadrágunkon

Az edzőterem a város közepén van, ingyenes parkolás biztosított, és mivel minden felszerelést helyben kapsz meg, így edzőtáskára sincs szükség. Hajrá, próbáljátok ki!

Cím:

Szerző:

Szántó Rita

n.szanto.rita@gmail.com