„Egy jótanácsot kaptam, nem szabad sírnom előtte.”

Csak mesél és mesél. Pörög ezerrel. Mindenkihez van egy kedves szava, és mindenkinek van hozzá is egy. Ülünk az Angel benzinkút teraszán, szőke fürtjeit fújja a szél, igazi szupervumennek tűnik. Később kiderül, Tóth Eszter Anna tényleg az. Miközben a HELL-csoport számos PR feladatát tartja kézben, szinte naponta ingázik Miskolc és Budapest között, nem mellesleg pedig egy 18 éves fiú édesanyja. Közben pedig igazi nő, aki ha kell, újra és újra megtalálja önmagát mind a magánéletben, mind a munkájában. Most épp lelkesen mesélt a szupervumen.hu portálnak arról, hogy milyen élőben Bruce Willis, és milyen volt vele forgatni a HELL reklámfilmjét.

SZ.V.: Amellett, hogy a HELL életében nagy dolog, hogy egy hollywoodi sztár reklámozza a terméküket, gondolom neked sem minden napos, hogy Bruce Willis-szel tölthetsz egy napot?

T.E.: Valóban nem, de már maga a szerződtetése sem volt egyszerű, annak a megszervezése is kihívás volt a csapatunknak. Tudtuk, hogy 10 óra áll rendelkezésünkre, azzal együtt, hogy a színész elindul otthonról és hazaér, tehát ennél is kevesebb jut majd a forgatásra. Ennek ismeretében kértünk fel hazai és New York-i reklámügynökségeket arra, hogy készítsenek forgatókönyvet. Sokféle érkezett, a legtöbb azonban megvalósíthatatlan volt az időbeosztás miatt. Tudtuk, egy dobásunk van, és tudtuk, mit akarunk: a HELL és Bruce Willis legyen a fókuszban. Végül egy céges értekezleten dőlt el, mi lesz a reklámban. Egyik cégvezetőnk odament a hűtőhöz, kivett egy HELL-t…igen, ez kell nekünk, döntöttük el. Mivel egy napunk volt a forgatásra, mindent előkészítettünk és a dublőrjével leforgattuk a jeleneteket és beállítottunk mindent a nagy napra.

SZ.V.: Hogy jutottatok el Bruce Willis-ig?

T.E.: Mindenképp olyan sztárt akartunk, akit mindenki ismer. Több név felmerült, de végül ő maradt. Nem volt egyszerű feladat megszerezni, hiszen naponta 8-10 forgatókönyvet kap, ráadásul reklámfilmeket nem is nagyon vállal. Ezért olyan levelet kellett írni, ami felkelti az érdeklődését. Sikerült…Azt azonban érdemes tudni, hogy az első kapcsolatfelvételtől a forgatásig 600 e-mailt váltottunk csak Bruce Willis menedzsmentjével, az ezzel kapcsolatos belső levelezéseinket már nem is számoltuk…Ez a munka nekünk is új volt, 50 országban indult el a kampányunk, és azt kell mondani, a közönség imádja, de Bruce-nak is bejött a HELL. Még a forgatás előtt küldtünk ki neki kóstolót, munka közben is többször belekortyolt, pedig a szerepe szerint elég lett volna csak kivennie a hűtőből. Végül a HELL-es hűtőket, meg a benne lévő energiaitalokat is elkérte. Vitt belőle haza, meg a következő forgatására.

SZ.V.: Mikor kerültél a HELL-hez?

T.E.: Öt évvel ezelőtt, akkor PR-menedzserként kezdtem, majd igazgató lettem. 2013-ban még tényleg csak a HELL brand volt, azóta számos vállalkozással bővült a cég. Ahogy a cégcsoport növekedett, úgy növekedett a csapatom is. 2015-ben kijött a XIXO, 2016-ban megnyílt az Avalon Park, tavaly az Angel Station Benzinkút és Szervíz. Hamarosan elkezdjük kommunikálni a következő beruházásunkat, az Avalon Business Centert is, ami Miskolc központjában épül.

SZ.V.: Öt évvel ezelőtt ez nagy váltás volt az életedben, hiszen korábban tévésként dolgoztál.

T.E.: Bölcsészkaron, latin-történelem szakon végeztem, de eltérültem. Ahhoz képest meg pláne, hogy középiskolában orvos akartam lenni, de amikor a barátnőm elvágta a kezét, rosszul lettem a vér látványától. Akkor rájöttem, ez nem nekem való…Az édesapám a tévénél dolgozott, érettségi után nyári munkára én is oda kerültem. Kezdetben kis ugrifülesként súgó voltam, meg fénymásoltam. Akkoriban még kezdetleges súgógép volt. Szalagokat kellett megvágni, összeragasztani, ezt pedig egy gépen tekerték a hírolvasó előtt, ha rosszul ragasztottuk össze, elcsúszott az egész a képernyőn, ezért precíz munkát kellett végezni. De nyár végére rájöttem, a tévés munkámat tudom csinálni az egyetem mellett is, ezért maradtam. Hajnalban vagy este mentem dolgozni az híradókhoz. Így kezdődött a tévés karrierem. Igazából soha nem tanultam, de büszke vagyok arra, hogy az alapoktól kezdtem, és végigjártam a ranglétrát. Vallom, csak úgy lehet ezt a szakmát megtanulni, ha átlátod, hogyan működik egy szerkesztőség, kinek mi a feladata. Örülök, hogy korán bekerültem a médiába, sokat tanultam, emberileg is és a hatalmi viszonyokról is. Talán ennek köszönhetem, hogy később nem viseltek meg a nagyobb szakmai pofonok.

SZ.V.: Volt ilyen?

T.E.: Az első 1999-ben, akkor rúgtak ki először a tévétől. Ezt úgy tudtam meg, hogy kihúztam a fiókot, hogy megnézzem az áprilisi beosztásomat, de az nem volt ott. Arra sem voltak képesek, hogy a szemembe mondják, kirúgtak. De sokáig nem kellett szomorkodnom, mert egy korábbi főnököm azonnal elhívott egy akkor induló műsorába. Ez volt a Szabadság tér, egy reggeli, beszélgetős műsor. Szerettem csinálni, olyan rendezőkkel ismerkedtem meg, akik más-más területeken dolgoztak, nem a híradónál…A tévé úgy működik, ha jól csinálod a dolgodat, megbízható vagy, akkor szeretnek veled dolgozni a rendezők, és visznek magukkal más műsorba is. Velem is ezt történt, hívtak, én meg mentem. Így kerültem a TV2-höz.

SZ.V.: Az első tehetségkutató műsorok születésénél is jelen voltál.

T.E.: Az első négy Megasztárban dolgoztam. Nagy élmény volt, akkor mindenki arról beszélt, és jó volt ennek a részese lenni. Az első adást még a Millenárison készítettük. Csütörtökön hangbeállás volt, pénteken egész nap próbáltunk, nagy pörgés volt, de iszonyú jó hangulata volt az egésznek. Majd jött a Sztárok a jégen, a Megatánc, a Katalin bírónő…Akkoriban volt, hogy egyszerre négy helyen dolgoztam.

SZ.V.: Hogy kerültél az ATV-hez, Friderikusz Sándor műsorába?

T.E.: Először párhuzamosan dolgoztam a TV2 mellett az ATV-nél is. Az egyik ismerősöm kért fel technikai rendezőnek, mert a korábbi felmondott, nem bírta a munkát Friderikusszal. A felkérésen elgondolkodtam, hogy kell-e ez nekem. De rájöttem, kell, azt mondtam, bevállalom, meg akarok felelni Friderikusznak. Egy jótanácsot kaptam, nem szabad sírnom előtte.

SZ.V.: Tényleg kemény főnök?

T.E.: Kemény, de igazságos. Szakmailag felnézek rá, tévedhetetlen, sokat tanultam tőle. Tudtam, nem szabad előtte gyengének mutatkoznom, pedig voltak nehéz napok. A Friderikusz most-ot készítettük, reggel fél 8-kor beültem a vágóba, ott ettem, éltem, hogy idejében elkészüljön a műsor. Egyszer behívatott magához, azt mondta, Eszter, holnap be kellene ugrania, készítsen el egy előzetest. Másnap a megbeszélt időpontra bementem, ő sehol, csak sűrűn teleírt két oldal várt. Alig tudtam elolvasni Friderikusz kézírását. Az állt a levélben: „Eszter, magán a világ szeme, ez az előzetes úgy megy adásba, hogy nem látom.” Pontokba szedve megadta, mi hogyan legyen, de alig tudtam kisilabizálni az írását. Ötkor kellett adásba mennie, fél ötre lettem kész az előzetessel. Lement az adás, otthon voltam, egyszer csak hív a gyártásvezető, hogy Fridi elkérte tőle a számom. Nem tudtam, hogy mit akar, kirúg vagy sem. De felhívott, és annyit mondott: Gratulálok Eszter, nagyon jó lett az előzetes. Onnantól jóban voltunk, elismerte a munkám. Tőle már a HELL miatt jöttem el, amikor meglátta a gyárat, azt mondta, Eszter menjen, csinálja.

SZ.V.: Hogy kerültél kapcsolatba a HELL-el?

T.E.: Dolgoztam egy producer cégnél, kezdetben gyártásvezetőként, szerkesztőként, de 2009-ben megszűnt az össze műsoruk, ezért áttettek a PR részlegükre. Itt a HELL volt első ügyfeleim egyike 2010 márciusában. De a cégtől négy év után kirúgták a közvetlen kolléganőmet leépítés címen és valószínűleg rám is ez a sor várt volna, nem vártam meg. Elkezdtem munkát keresni, persze akkor még a tévénél is dolgoztam, de akartam rendes állást is. Az Operett színházba is jelentkeztem PR-osnak, de közben hívtak a HELL-hez, és az utóbbi mellett döntöttem. Először még nem tudtam ott hagyni a tévét, ez volt a szerelem melóm. De megépült az Avalon Park, ami a szívem csücske lett, és felajánlották nekem ennek a marketingjét. Nem tudtam nemet mondani. Nagy kihívás volt, hiszen korábban marketingesként nem dolgoztam. De meg akartam csinálni, úgy voltam vele, majd elválik, hogy értek-e hozzá, a szívem mindenképp beleteszem. Majdnem másfél évig, heti 3-4 szer ingáztam Budapest-Miskolc között. Az autómba 1,5 év alatt 120 ezer kilométert tettem.

SZ.V.: Család mellett, hogy fér bele ennyi utazás, munka?

T.E.: Nehezen, hiszen van egy 18 éves fiam, aki hét hónapos volt, amikor elváltam a férjemtől. A tévés munka miatt sokat kellett éjszakáznom, hétvégénként is dolgoztam, ezért a szüleim közelében vettem lakást. Ők sokat segítettek a gyereknevelésben. Barni, a fiam ebbe az életmódba szokott bele, de arra mindig is törekedtem, hogy az az idő, amit együtt töltünk, minőségi legyen. A fiam tudja, bárikor számíthat rám, de a nagyszülők is fontos szerepet töltenek be az életében.

SZ.V.: Párkapcsolat?

T.E.: Most éppen kialakulóban van egy…Tavaly nyáron ért véget egy hároméves kapcsolatom. Nehezen tettem túl magam rajta, kellett tíz hónap, mire tudtam nyitni bárki felé is. A kapcsolatom úgy érté véget, hogy még szerettük egymást, nagy szerelem volt, de tudtuk, nagyon mások vagyunk. Ő nyugodtabb, én meg pörgős vagyok. Először jó volt a különbség, ő volt az, aki megnyugtatott, lecsitított, de végül rájöttem, elvesztem, feladtam önmagam, a barátaimat mellette. Szakítás után ültem az ágyamon, és azon gondolkodtam, mit szeretek én csinálni, minek örülök, mihez kezdjek most. Újra meg kellett találnom önmagam. A szakítás megviselt, de rátaláltam a jógára, ami sokat segített. Az első óráról kijöttem, és azt éreztem, amit futás közben, hogy teljesen kiürült az agyam, ki tudtam kapcsolni. Jó, hogy ez a fajta jóga mozgással van kombinálva, és pont annyira spirituális, amennyit még be tudok fogadni. Közben elkezdtem pszichológiát tanulni, meg beiratkoztam egy önismereti tanfolyamra is. Elég határozott vagyok, tisztában vagyok önmagammal, de az első óra után rájöttem, vannak még mélységek.

SZ.V.: Mesélsz az új kapcsolatodról?

T.E.: Nagyon új még, kéthetes. Még nem is hiszem el, majd meglátjuk, hogy működik. Annak azonban örülök, hogy végre valaki érdekel. De jó volt ez a tíz hónap egyedül, rengeteg helyen voltam, rengeteg élmény ért. A barátaim mellettem voltak, annak ellenére, hogy 3 évig alig törődtem velük.

SZ.V.: Most akkor jól vagy?

T.E.: Igen. Az Avalont összeraktam, azt gondolom, az egy sikersztori, amibe beletettem a szívemet. Van egy jó csapatom, tehetséges emberek. Fontos az is, hogy magam mellé merek venni tehetséges kollégákat, nem féltem tőlük a pozíciómat, sőt azt érzem, általuk csak erősebb leszek. Azt gondolom, én mamma-típus vagyok, a munkahelyen is mindenki anyukája…Bármennyit utaznék azért, hogy az Avalon Parkban legyek, egyrészt gyönyörű a környezet, másrészt az Avalon-csapat egy nagy család. A HELL-nél pedig az jó, hogy megkapsz minden támogatást ahhoz, hogy mindenből a legjobbat csinálhasd és itt is van már egy saját nagyon jó csapatom, akiket nagyon szeretek.

SZ.V.: Mikor pihensz?

T.E.: Számomra az aktív pihenés jelenti a kikapcsolódást, ha minél több dolgot bele tudok sűríteni a napomba. A barátaimmal kirándulunk, koncertre járunk. Az tölt fel, ha mehetek. A barátnőmmel hétvégeken járunk egy állatmenhelyre kutyákat sétáltatni. Szerencsét hozunk az állatoknak, mert akit sétáltatunk, mind gazdára talál.

Szürcsölnél lecsókoktélt a medenceparton?

Figyelem, indul a lecsószezon, sőt, nálunk már el is startolt. Nem is akármilyennel, egy levendulás változattal kezdtük az idényt, ami ráadásul még Sir B névre hallgatott. Nem kell megijedni, nem az angol királyi udvarból érkezett hozzánk ez a tipikusan magyaros étel, sokkal inkább a sorbet után kapta a megtisztelő címet.

De ez csak a kezdet volt, a jeges lecsót még kilenc fogás követte tegnap a miskolctapolcai Avalon Ristorante-ban. Az étterem gasztronómiai igazgatója, Bajusz Gergely ugyanis vacsoracsatát hirdetett az étterem dolgozói között. Nyolc csapat állt össze – felszolgálókból, séfekből, koktélosokból, pékből, cukrászból -, naponta kettő mutatkozik be, egészen csütörtökig. Öt fogásos menüjüket pedig egy négytagú zsűri véleményezi, amelynek szerencsére magam is tagja lehetek. Elsőre persze könnyűnek tűnik a feladat, meg másodikra is, de higgyék el, a a sokadik fogás után okozott némi nehézséget még a kóstolás is. Nem az ízek miatt, azok átlagon felüliek voltak, sokkal inkább a mennyiség volt a probléma. De soha ne legyen ennél nagyobb bajom.

Az első csapat a Boulette De Pate nevet választotta magának. Elsőre nem tűnik egyszerűnek, de megtudtuk, franciául így mondják a nokedlit. Igazából azt sem tudtuk, hogy ott mondják valahogy. A franciás névhez illő környezet fogadott minket hétfőn. A kivetítőn az Eiffel-torony képe, háttérben halkan szólt Edith Piaf, az előtérben pedig piroskockás abrosszal terített asztalhoz ülhettünk le. Tényleg egy párizsi kisvendéglőben éreztük magunkat, ezért elsőre meglepett minket, hogy a csapat gyerekkori kedvencekkel készült. Bár az átlagéletkorukat nézve sajnos rá kellett jönnöm a gyerekkorunk nem esett egybe, de később kiderült, a kedvenc, az örök.

IMG_1466 (1)

Levendulás Lecsó Sir B, ez állt a menülap tetején. Bevallom, nem vagyok nagy lecsókedvelő, ezért félve vártam az első fogást, amit koktélként kínáltak. Az alap már megvolt, a többi előttünk készült, pürésítették, fagyasztották, majd levendulába áztatott újhagymával díszítették, apróra vágott paprika, paradicsom került rá, meg vékony kolbászkarikák. Hát az íze…nem tudom még most sem, hogy ízlett vagy sem. Egyben megegyeztem három zsűritársammal, nem tudnánk elképzelni, hogy ezt szürcsölgetjük a medence mellett, de hideg előételnek kiváló.

De a kolbis dumó névre keresztelt második fogás, az igen. Már a látvány lenyűgözött mindenkit. Az Avalon pékségében sült kenyér pedig utánozhatatlan volt. Nekem egyébként is a kenyér a gyengém, ha aznap már nem lett volna más étel, engem akkor is megvettek. (Persze volt más, sok-sok más). A kolbász pedig nem is igazi kolbász volt, hiszen Nori lapba tekerték, a kenyérre pedig amerikai káposztasalátát halmoztak. Majdnem az egészet megettem, amikor rájöttem, még van néhány fogás hátra.

IMG_1467

Például a tavaszi zöldborsóleves daragaluskával. Nem vagyok leveses, de a zöldborsó a kedvencem, abból is az, amit anyukám főz. Ezt nem ő főzte, ő nem is cicomázza úgy ki a tányért, ahogy az Avalonban kaptuk, de azért meg kell hagyni, az anya borsólevesének még kihívója sem akadt. Persze jó volt, amit ettünk, nagyon jó és gyönyörű. Borsózselé tekeredett a tányér egyik szélén, mellette répapüré, és egy kockányi grízgaluska. Erre öntötték kis üvegből a zöldborsó krémlevest. Első osztályú volt.

30442601_2379430002082459_1396694969827609091_n

Zsűrizés közben a Facebookon is próbáltam megosztani az élményt ismerőseimmel. A főfogás fotója mellé egy kérdést tettem fel: kitalálják-e, mi az. Az egyik válasz elég vicces volt, adventi koszorú. Majdnem, de nem. Már csak azért sem, mert sokkal finomabb volt. Igaz, adventi koszorút még nem ettem…Szóval a megfejtés: csirkecomb, krumpli, tejfölös uborkasaláta volt.

30571795_2379453005413492_3134508697673123950_n

Az első menüsort túrós palacsinta zárta. Az egyből felismerhető volt, palacsinta formájú palacsinta, de ez nem rontott az ízhatáson. Olyannyira nem, hogy ezután kértünk is egy kis pihenőt.

IMG_1471 (1)

Szükség volt rá, már csak azért is, mert a következő csapat, a Carpa Diem el kellett, hogy tüntesse a francia kiséttermi hangulatot, és először egy medencés partiba invitáltak minket. Szerencsére fürdőruhát nem kellett vennünk, az első etap után nem szívesen bújtam volna strandruhába…

IMG_1474

Indításnak strawberry shandy koktélt kaptunk, sörrel, eperrel, retekkel, jéggel, cukorsziruppal, meg nem tudom, még mivel, de fenomenális volt. Nem vagyok nagy sörös, de ezt iszogatnám a medence mellett, elég sokáig. Hozzá A’Vino Club szendvics járt, házi chipssel, szarvasgombás majonézzel. (Jó, nem panaszkodom a munkámra.) A szendvicsbe pastrami került, ami erősen fűszeres füstölt hús, ráadásul ez teljes egészében az Avalonban készült. A zsűriben volt egy pastrami szakértő is, ami azt jelenti, többször evett ilyen ételt, de állította, ilyen jót még soha. Tényleg tökéletes volt, de hetedik fogásként tényleg csak az íze miatt kóstoltam meg…

IMG_1476

Majd egy elegánsan megterített asztalhoz kísértek minket, ahol gyömbéres kukoricalevest szolgáltak fel sajtchips-sel. Ha azt mondom, tökéletes volt, akkor még nem mondtam el semmit az ízéről. Kár, hogy nem volt pofám becsomagoltatni, de két kanálnál többet már nem bírtam enni belőle.

IMG_1479

A sertésszűz spárgával, körtemártással és gorgonzolával végképp kifogott a négyfős csapaton. Lelkiismeret-furdalásunk volt, hogy visszaküldjük, de a felszolgálónak a lelkére kötöttük, mondja meg a séfnek, nem az íze miatt nem ettük meg…Az íze miatt minden nap ezt ennénk.

IMG_1480

A hétfőnket egy epres rizspuding zárta. Nekem ez ízlett legkevésbé, de lehet azért, mert már nem bírtam kajára nézni. Megígértük, kedd délutánra összeszedjük magunkat, mert jön a következő két csapat. Kíváncsian várjuk, ma mivel kápráztatnak el minket.

IMG_1481

Persze a zsűrinek munkája is van, pontozzuk az ételeket, a legjobbak az Avalon étlapjára is felkerülnek, és ti is megkóstolhatjátok! 😉

Az alma mindenkit elcsábított

Az alma a csábítás gyümölcse. Igaz, nem tudni, Éva zöld vagy piros gyümölccsel kínálta Ádámot, de kedden minket egy zöldalmával sikerült levennie a lábunkról az Avalon Ristorante egyik csapatának. Ráadásul az alma nem is alma volt, hanem mentával (is) ízesített hab, zöldalmás zselével bevonva, közepében fagyasztott almával, körülötte édes morzsával. Mindezt kőlapon tálalták fel, ami még különlegesebbé tette az első menüsor utolsó fogását.

Nem véletlenül kezdtem ezzel a cikket, nem csak finom volt, de el is gondolkodtatott. Rá kellett jönnöm, a vendéglátó szakma fiataljai – séfek, szakácsok, cukrászok – távol kerültek a régi, nem túl színvonalas hagyományoktól. Jó érzéssel töltött el – és talán ez volt a keddi vacsoracsata legnagyobb tanúsága számomra -, hogy szép lassan eltűnnek majd a krémmel, tartósítószerekkel felturbózott műanyag édességek, és helyükre lépnek a minőségi desszertek.

Jó érzéssel töltött el, hogy a fiatal szakácsok, fiatal cukrászok mernek újítani, gondolkodni, mernek kreatívak lenni, elrugaszkodni az iskolában megtanult receptektől, és merik a hagyományokat újragondolni.

IMG_1482

IMG_1485

Persze ilyen filozófikus hangulatba már csak itthon kerültem, amikor muszáj volt elmélkednem, mert kajára – kedden is 10 fogás volt – már nem tudtam gondolni. Az első csapat, a FakAnál Team Kft. ugyanis egy almás koktéllal indított, ami az Alma Magic nevet kapta, nem véletlenül. Ehhez szendvicset és sandwingset kínáltak. Az utóbbi három különféle módon ízesített, rántott csirkeszárnyat takart.

IMG_1487

Tanulva a hétfőből, már csak kóstolgatott a zsűri, bár nehéz volt megállni, hogy ne együk meg az egész fogást. Majd egy csalánleves következett, almás, medvehagymás raviolival. Bevallom, csalánt csak teában kóstoltam, de ezt a fogást is szívesen látnám később az Avalon étlapján.

IMG_1495

Egy borosüveg címkéjére nyomtatott menükártya utalt rá, hogy mi lesz a főfogás. A sebesvíziből egyből kitaláltam – jó nem volt nehéz -, hogy pisztráng következik. Azt persze nem sejtettem, hogy pisztráng tekercsek, ropogós bőrükbe visszatöltve, egy kis répapürével, cukorborsóval.

IMG_1490

Az édesség nem az én műfajom, ha igen, abból én jobban kedvelem a sósat, de az almasziget, na az tényleg megnyerte a zsűrit magának, vagy inkább a csapatnak. Nem véletlenül azzal kezdtem az írást, és nem véletlenül tűnt el mindenki tányérjáról, kőlapjáról azonnal. Csak remélni merem, hogy ez felkerül az Avalon étlapjára, és akkor mindenki eldöntheti, jogos volt a 10 pont erre a desszertre, vagy sem. Szerintem igen.

IMG_1493

Nem volt könnyű dolga a második csapatnak, hiszen öt fogás után nehéz újabb ötöt értékelni. De azért mindent megkóstoltunk, kezdve a sonkás-rákos szendvicstől, a szarvas ragulevesen keresztül egészen a zöldfűszeres sertés szűzig, amit kacsamájjal, lecsóval szolgáltak fel. Méltatlanul keveset bírtunk enni ezekből, pedig a sertéssült tálalása is különleges volt. Vasedényben, lezárva szolgálták fel, és amikor a tető lekerült a lábasról, kellemes, fűszeres füstillat szállt fel a „tányérból”.

IMG_1494

IMG_1489

IMG_1497

Hogy mi lehet az az intelligens krémes, már akkor elkezdtük találgatni, amikor a menülapon először megláttuk. Az intelligens telefonokból kiindulva volt pár ötletünk, de nem voltunk annyira intelligensek, hogy kitaláljuk. Ráadásul ez a csapat szakácsának, Buri Marcinak a családi receptje volt, és mint magyarázta, a sütéstől lesz intelligens ez a piskóta fajta. Először hirtelen kell sütni, majd lejjebb venni a hőfokot, és így válik el a tészta. Nekem egy kicsit a tejpitére emlékeztetett, de ez nem vált hátrányára, sőt. A túróhab és a rozmaringos eper pedig csak hab volt a tortán, hogy ilyen képzavarral éljek.

IMG_1499

A hétnek még mindig nincs vége. Igaz, mérlegre nem állok egy darabig. 🙂

„Tea, kávé, cukor, rum, bumm…”

Sonka, sajt, kalács, ananász, kókusz, chili, medvehagyma, csirke, sajt, francia csoki, túró, barack, lime. Manapság így illik felsorolni az ételeket egy-egy menüsorban. Erről az a régi mondóka jut eszembe: „Tea, kávé, cukor, rum, bumm…” De mindegy is, mi jut eszembe, a divat, az divat, és a magukra valamit is adó éttermek, így adják a vendég tudtára, miből is választhat.

IMG_1501

Az Avalon Ristorante egyik csapata is ilyen divatos módon készítette el az ételsort szerdán. Ennek köszönhetően az egymás után érkező ételek okoztak némi meglepetést. Kellemeset persze.

A sonka, sajt, kalács felsorolás egy melegszendvicset takart. A kalács, a sajt és a sonka is megvolt, az utóbbi nem is akármilyen minőségben. De uborka, kaliforniai paprika is került a szendvicsbe, mellé pedig káposztasalátát kínáltak.

IMG_1504

Az ananász, kókusz, chili pedig leves volt. A felsorolt hozzávalókból készült egy kellemes gyümölcsleves, amihez csirkemellből készült fasírtot szolgáltak fel. A fasírtot biztos nem párosítottam volna otthon soha az ananásszal, kókusszal, de rosszul tettem volna, mert nagyon jó. Próbáljátok ki!

IMG_1505

A főételről csak annyit tudtunk előre: medvehagyma, csirke, sajt. Majd elénk tettek egy rántott, töltött óriás palacsintát. A tésztája zöld volt, a medvehagymától, és csirkével, sajttal volt megtöltve. Kellemes házi öntettel kínálták, valamint lyoni hagymával.

A menüsort francia csoki, túró, barack, lime zárta. Persze ez így egymás mellé rakva elég egyszerű lett volna, de a francia csokiból készült piskótaalapra felhalmozott túrókrém már elég kreatívra sikerült. A tetején lime zselé volt, mellette házi baracklekvár, édes morzsa és gyümölcs.

IMG_1507

Szerdán ezzel még mindig nem volt vége a versenynek, de az olvasóknak is jár némi szusszanás. 🙂