A legboldogabb ember Szikszón szervez nemzetközi tortadesign versenyt

Talán ma én vagyok a legboldogabb ember! – adta hírül Facebook-oldalán Sebők Erzsébet (Böbe) szombaton, amikor is bejelentkezett a Birmingham-i tortadekoráló versenyről, amely a világ legnagyobb ilyen rendezvénye.  Böbe ugyanis negyedik helyezést elismerő oklevelet kapott, ami azért is nagy szó, mert életében először vett részt ezen a megmérettetésen, és második alkalommal készített csokoládéból szobrot. Az angliai versenyre nem ezeket szántam, de sajnos szállítási nehezségek adódtak, ezért ezt a két figurát tudtam benevezni – árulta el a miskolci cukrász. Kiemelte azt is, csokoládéval dolgozni nem könnyű, nagyon nem….!

Korábban beszámoltam róla, hogy Böbe mert nagyot álmodni, két éve szeretett volna kijutni egy külföldi versenyre, és ez most megadatott neki. Igaz, szerinte ehhez kellett egy jó tündér is, aki Sylvia Elba, az első magyar Cake Internacional zsűritagja és junior nagykövete személyében érkezett meg. A verseny pedig nem volt más, mint a Birminghamben minden évben megrendezett, a világ legnagyobb tortadekoráló versenyének számító rendezvény. Itt profik, amatőrök, gyerekek kicsik és nagyok mérettetnek meg, és ezen közel kétezer versenyző vett részt az idén is.

Böbe Miskolcon készítette el két csoki alkotását: egy férfi figurát kutyával, illetve egy rőfös nőt. “Először fénykép alapján dolgoztam, a királyi családot akartam megformálni, de rájöttem, nekem a másolás nem megy. Csak saját ötlet alapjn tudok dolgozni. Itthon csaknem egy hónapig dolgoztam a versenyműveken, volt, hogy nem aludtam három napig, de ma már azt mondom, megérte. Elismerést is kaptam, valamint tapasztalatot is szereztem, milyen egy nemzetközi verseny, hogyan dolgoznak és milyen alapanyagokkal a profik” – mesélte.

Böbe egy óriási bejelentést is tett, amikor Sylvia Elbával közösen élőben jelentkezett be az angliai versenyről vasárnap. Igazi örömhírről számoltak be, március 16-ára nemzetközi tortadesign versenyt rendeznek, amely az első ilyen hazai rendezvény lesz. A versenynek megyei kötődése is van, hiszen Szikszó városa fogadja majd a nemzetközi versenyzőket.

  • Füzzesséri József, Szikszó polgármestere azonnal rábólintott az ötletünkre, és biztosítja a helyszínt a számunkra – mesélte Böbe. – Egy ilyen verseny azért fontos, mert a hazai versenyzők többsége, nem tud kiutazni külföldi versenyekre, de helyben tudnak nevezni egy ilyen megmérettetésre. A lelkesedésünk óriási, már a szervezés nagyrészén túl vagyunk, igazából már “csak” az anyagiak hiányoznak.

Böbe és Sylvia azt ígérik, színvonalas, látványos programok várják a torták, csokoládék szerelmeseit jövő év márciusában Szikszón.