Étkezés, életmódváltás és E-Fit, nekem most ez a szentháromság

Csodák márpedig nincsenek, hiába is szeretnénk. Évtizedek alatt magam is kipróbáltam számos diétát, volt, amelyik használt is, látványos fogyást eredményezett, de később valamiért mindig visszajött néhány – na jó, nem mindig csak néhány – kiló. Bevallom, nem vagyok a sport megszállottja, és akkor még nagyon óvatosan fogalmaztam. De amióta a miskolci E-Fitbe járok, boldogan megyek az edzésre. Úgy vagyok vele, azt a 20 percet bármikor lenyomom, főleg, ha eredménye is van. Márpedig úgy tűnik, végre van.

Reggelire görög joghurt, málna, müzli

Igaz, ehhez az étrendemen is változtatni kellett. Én, aki szenvedélyesen szeretem a kenyeret, örömmel jelentem, három hete már nem eszem. Ha mégis megkívánom, akkor valami nagyon barnából, nagyon magvasból engedélyezek magamnak egy fél szeletet, de azt is csak reggel, pirítva. A többi étkezés pedig salátából, főleg paradicsomból, magvakból, gyümölcsökből és halból áll. Azt hittem, rossz lesz, de nem, kellett ugyan pár nap az átállásra, de ma már bátran nyúlok a zöldségekhez, kreatívan készítek belőlük igazi ízletes ebédet, uzsonnát. A lényeg ugyanis az, hogy ízek kerüljenek az ételeinkbe, és akkor biztos, jól lakunk velük.

Egy kis bulgur,padlizsán, sok zöldfűszer

Nem akarom magam fitness-tanácsadónak feltüntetni, mert nagyon messze állok ettől a titulustól. Egyszerűen szeretném, ha az általam megtapasztalt módszerrel segítehetnék másoknak. Már csak azért is, mert alig egy hónap alatt nyolc kilót sikerült leadnom. Étkezés, életmódváltás és E-Fit, nekem most ez a szentháromság. És még a nasiról sem maradok le, mert a miskolci E-Fit vezetője, Markov Zámpory Nóra sok finomságot ajánlott, amit bátran fogyaszthatnak a fogyókúrázók is. Ilyen például a humus chips, ami többféle ízben kapható, és állítom, jobb, mint a krumplis változat. Én a DM-ben vettem, de egészségboltokban is beszerezhető. Arról nem beszélve, hogy szerencsés időszak van a fogyókúrához, hiszen a piac tele van zöldséggel, gyümölccsel, és ebédre egy dinnye is kiváló, uzsonnára pedig számos gyümölcs közül válogathatunk. Én mostanában a cseresznyefánkat dézsmáltam, de mára csak a madaraknak maradt némi aszalt gyümölcs a fa tetején. Sebaj, a málna, barack, körte még most indul be.

Jobb a kedv is

Korábbi cikkem kapcsán többen kérdezték, hogy az E-Fit-et elkezdhetik-e azok is, akiknek csípőprotézisük van. Ilyen esetekben Nóra azt ajánlja, egyeztessenek az orvosukkal, ha a kezelőorvos javasolja, akkor semmiféleképpen nem árthat ez a fajta edzés.

Gyerünk, induljatok el, találkozzunk az E-Fit-ben!