Akár chowder is kerülhet a karácsonyi asztalra

Krémes, enyhén csípős, kellemesen melegít, és persze nagyon finom – így tudnám összegezni, hogy milyen is a chowder, amit a napokban kóstolhattam meg a miskolci Bárka étteremben.

Ha már halászlé, akkor nekem a korhely jön be, és ez az amerikai változat – amiben van lazac, garnéla, tejszín, sok zöldség – nagyon is hasonlít a magyar habart változathoz. Annyiban persze nem, hogy nem kell a szálkákat „kerülgetni”, a tengeri halak pedig kellemes sós, plusz ízt adnak a levesnek. Aki megszeretné kóstolni a chowdert, az megteheti a Bárka étteremben péntek, szombat, vasárnap. 

Sőt, a karácsonyi asztalra is felkerülhet ez a leveskülönlegesség, hiszen a Bárkában rendelhető:

chowder (lazac/garnéla/vegyes) 2.290 forint/adag

ponty halászlé 1690 forint/adag

– szurkeharcsa halászlé1990 forint/ adag

 4 adagtól mennyiségi kedvezmény -10 százalék.

Egy adag 5 dl

facebook.com/barkamiskolc

Tel: 70/2171845

Szerző:

Szántó Rita

n.szanto.rita@gmail.com