Valóra vált álom: a Cake de la Cake-nek Szikszó ad otthont

Úgy tűnik, valóra vált egy álom, már az első nevezés is beérkezett, és az időpont is megvan: szeptember 14-én Szikszó ad otthont a Cake de la Cake-nek, azaz az első Magyar Nemzetközi Torta Design Versenynek. Az ötlet még tavaly született meg: dr. Lenkey Ferencné Böbe cukrász és Sylvia Elba, az első magyar Cake Internacional zsűritagja és junior nagykövete találták ki.

A lelkesedésünk óriási, már a szervezés nagyrészén túl vagyunk, igazából már “csak” az anyagiak hiányoznak – ezt még tavaly nyilatkozta Böbe.

Azóta már csaknem tucatnyi támogatója van a rendezvénynek, érkeznek a nevezések és a két hölgy gőzerővel szervezi a programot.

Megálmodtuk ezt a versenyt, hogy lehetőséget biztosítsunk számotokra nemcsak magyarországi hanem
külföldi versenyzésre is – írják a szervezők a versenykiírásban. – Magyarországon sokan szeretnének nemzetközi versenyre menni, de nem áll módjukban, ezért úgy gondoltuk, hogy mi hozzuk el nektek a nemzetközi versenyt, hogy elérhetőbb legyen számotokra. Reméljük ezzel a kezdeményezéssel segíteni és támogatni tudjuk szakmai fejlődéseteket és előrelépéseteket! Bízunk benne, hogy támogatásotokkal egy Magyar torta verseny tradíciót tudunk felállítani, amely segít majd létrehozni és támogatni a jövő torta designer generációt.

Füzzesséri József, Szikszó polgármestere azonnal rábólintott az ötletükre, és biztosítja a helyszínt a számukra – mesélte Böbe. Azt is elárulta, várakozásait felülmúlta, hogy mennyien támogatják a rendezvényt, és látnak benne lehetőséget, fantáziát. A Hotel VécseCity például külön csomagot kínál majd a vendégeknek erre az időszakra: a szállóvendégek ellátogathatnak a versenyre, megtekinthetik a különleges tortaszobrokat, csokoládécsodákat.

A versenyzők több kategóriában nevezhetnek: vajkémmel burkolt torta, cukorpasztával burkolt torta, faragott forma torta, édes sütemények, dekorációs szobrászat, nagy dekorációs szobrászat, cukorvirág, esküvői torta, mentes sütemények, élő verseny (A helyszínen egy darab hungarocell tortát kell díszítenie a versenyzőknek), Cake International London 2020 versenyzés támogatása (Professzionális), Cake International London 2020 versenyzés támogatása (Amatőr), Cake International London 2020 versenyzés támogatása (Kezdő), Sugar Paris 2020 versenyzés támogatása (Cukrász tanuló), és lesz gyermekkategória is.

NYEREMÉNYEK
❖ A Cake de la Cake Champion-ja / Overall Champion
❖ A Gyermek Kategória Champion-ja / Children’s Category
Champion
❖ A legízesebb torta díja / The Best Tasting Cake Award
❖ A Zsűri elnök különdíja / Head Judge Award
❖ Polgármester különdíja / Mayor’s Award
❖ 3xCIL* győztese / CIL* Winner
❖ 1xSP* győztese/ SP* Winner
❖ Minden kategóriában I. -II. -III. helyezett / In every category
1
st, 2nd and 3rd places
❖ Közönségdíj / Audience Award

Támogatók:

A képen a következők lehetnek: szöveg

 

Versenykiírás:

CakeXdeXlaXCake-Szikszo-Magyar-Uj

 

Comments

comments