A nehéz ünnepi ételek után jöhet a könnyű hal

Nem tudom, ki hogy van vele, de én a nehéz karácsonyi ételek után, kimondottan vágyom valami könnyű finomságra. Mondjuk halra, salátára, valami egészséges, mégis tápláló köretre. Éppen ezért látogattam el újra a Bárka étterembe, ahol többféle hal közül választhattam. Ráadásul az ünnepek alatt mindenki óriási dózist kapott a hazai konyhából, így jólesett megkóstolni az ázsiai ízeket.

A választásom egy vöröstonhal steakre esett, amit bulgursalátával és mentás zöldborsópürével tálaltak. (Ízlés szerint kérhető teljesen atsütve de az étterem mediumként anánlja, és ha ez számít, én is). Megtudtam, volt olyan külföldi vendégük aki 2-2 másodpercesen kérte, ennyi idő alatt pedig csak éppen, hogy kis kérget kapott a hal felszíne.

edf


A Bárka séfje ajánlotta a kardhalsteaket is, grill zöldségekkel, zöld curry mártogatóssal. Ezt leginkább azoknak javaslom, akik teljesen átsütve szeretik a halat. A kardhalnak fehér a húsa, mennyei az íze, érdemes kipróbálni.

edf

Akik viszont nem tudnak dönteni, azoknak a Bárka Haltálat ajánlom, amin vörös tonhal és kardhalsteak, lazac, tintahal, garnéla is található. Így egyszerre sok-sok finomságot kipróbálhatunk. A séf grillezett burgonyaszeletekkel és zöldségekkel kínálja. A tál háromféle hallal kérhető, és ezek mellé még rendelhetünk tintahallat és garnélát. Nem csoda, hogy jelenleg ez az étterem legnépszerűbb étele.

edf

De a halak mellett távol-keleti tészták, börgerek, saláták, grillételek, levesek is kaphatók. Ez utóbbi közül népszerű a ramen és a marha pho, valamint a chowder, amit már remélem mindenki kóstolt karácsony előtt. Most viszont lehet repetázni.

#bárkamiskolc #halatennijó

Comments

comments