Osiék másodszor is megcsinálták: több mint kétmilliót gyűjtöttek a kisbetegeknek

Másodszor is megcsináltuk – adták hírül Osváth Tibor Osi és Fekete Zsolt, a Miskolci Nemzeti Színház tagjai. A tavalyi siker után ugyanis az idén is elindították a Segítsünk közösen egy mosolyért! akciójukat, amelynek keretében a GYEK-ben fekvő gyermekeknek gyűjtöttek pénzadományt. Az idén összegyűjtött több mint kétmillió forintból – félezer ember adakozott – vásárolt ajándékokat hétfőn adták át a GYEK-ben.

Osi és Zsolt kezdetben mindenkit arra kértek, csak száz forinttal támogassa kezdeményezésüket, de többen ennél is nagyobb összeget utaltak, volt, aki 300 ezer forinttal segítette az akciót. Ennek és persze a sok-sok adakozó embernek köszönhetően az idén 2 225630 forint gyűlt össze, ami 120 ezer forinttal több, mint a tavalyi összeg.

A több mint kétmillió forintból négy LED Tv-t vásároltak, ezekből kerül majd a gyermekrendelőkhöz, valamint az intenzív osztályra is. Az adományokból jutott játékokra, könyvekre, lázmérőkre, babakifogókra, etetőtányérokra, a csecsemőosztályra pedig zenélő forgók kerültek. “Vásárlás előtt a GYEK-ben dolgozó orvosokkal és ápolókkal egyeztettünk – éppúgy, mint tavaly -, hogy mire is lenne szükségük” – mondta Osi. 

A pénzből még maradt, így az idén a Nagybarcai Gyermekotthon lakóit is megajándékozza Osi és Zsolt. Már eltervezték, oda játszószőnyeget, bébijátékokat, cumisüvegeket visznek, valamint tartós élelmiszereket. 

“A tavalyi akciónk alkalmával jó volt látni a mosolyt a gyermekek arcán, olyannyira, hogy ez arra inspirált minket, az idén is elindítsuk a gyűjtést, a hétfői átadás ugyanilyen élmény volt, olyan jól sikerült, hogy nem kérdés, jövőre is megszervezzük az akciót” – árulta el Osi.  Comments

comments

Osiék másodszor is megcsinálták: több mint kétmilliót gyűjtöttek a kisbetegeknek” bejegyzéshez egy hozzászólás

Hozzászólás